Digital værktøjkasse hjælper borgere i deres hverdag

Adapt Mobile har indgået et samarbejde med Socialpsykiatrisk Center i Slagelse og Digitypes om at udvikle et digitalt hjælperedskab bestående af en app. App’en består også af en digital platform, som andre institutioner og kommuner kan købe sig adgang til. 

Det digitale hjælperedskab skal hjælpe brugeren på vej mod deres recovery, men samtidig også give indsigt i brugerens humør og medicinforbrug. 

Mindmotion forside design
Mindmotion kontaker

Analysen bag konceptet

Socialpsykiatrisk Center i Slagelse og Digitypes havde et ønske om at lave et værktøj der kunne være en hjælp for borgere i Slagelse Kommune der er udfordret af psykisk sygdom. 

Det var vigtigt for os at kigge nøje på målgruppen og de forskellige brugsscenarier af app'en. Derfor er der lavet et grundigt forarbejde med brugeranalyser og interviews. Efterfølgende stod det hurtigt klart at der skulle være fokus på at lave en simpel app med udvalgte kernefunktioner, som kunne hjælpe brugerne i hverdagen.

Samtidigt har vi fokus på opsamling af data, så SCS kan opsamle viden og dermed bliver bedre til at hjælpe borgere med psykiske problemer.

CSC logo - aktiv for sindet

           Logo tekst

Stringens i den visuelle identitet

Mind motion farve elementer
Mind motion skrifttype
Mind motion smileys i grøn gul og rød farve
Mind motion design elementer og ikoner

Funktioner der hjælper

Efter den grundige analyse kom vi frem til at det var vigtigt at fokusere på få funktioner. I første omgang har vi udviklet en funktion der hjælper brugeren til at huske at tage den daglige medicin. Samtigt så er der en simplificeret kalender og kontaktoversigt.

Fokus på humør og bevægelse

Vi har dog især haft fokus på at arbejde med brugernes humør, som for målgruppen, kan være meget svingende. Derfor kan brugeren løbende på en nem og intuitiv måde indtaste humøret. I kombination med humøret ville vi gerne sætte fokus på motion.  Vi har integreret en skridttæller i app'en - og på denne måde kan brugeren nu se sammehæng mellem humøret og motion. Noget som SCS også kan bruge i behandlingen af borgere. 

Se flere eksempler her
Mindmotion min udvikling

Billeder fra projektet

Kontakt

Martin

Povlsen

Partner / Managing Director

Telefon: +45 71 996 995

Skriv e-mail
Martin Povlsen Partner / Client Director hos Adapt mobile kigger ned på sin mobil